Zupa kalafiorowa - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Zupa kalafiorowa


 

Składniki:

(na 4-5 porcji)

  • 1/2 średniej wielkości kalafiora

  • 5 małych ziemniaków

  • 1 marchewka

  • 2 łyżki posiekanego koperku

  • 1 kostka bulionu warzywnego

  • 150 ml śmietany kremówki

  • vegeta, pieprz czarny (wedle uznania)



Wykonanie:

Ziemniaki i marchewkę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Kalafiora opłukać, podzielić na różyczki. Warzywa przełożyć do garnka, zalać wodą tak, żeby przykryła wszystkie składniki. Dodać bulion i przyprawy.

Gotować do miękkości. Przed podaniem doprawić śmietaną i posypać koperkiem.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego