Sałatka z szynką, papryką i kukurydzą - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Przystawki i przekąski > przepisy

Sałatka z szynką, papryką i kukurydzą



 

Składniki:
(na ok. 8 porcji)

  • 1 opakowanie żółtego sera w plastrach (150 g)

  • 1 opakowanie szynki konserwowej (200 g)

  • puszka kukurydzy konserwowej

  • pół zielonej papryki

  • pół czerwonej papryki

  • pół żółtej papryki

  • 5 jajek ugotowanych na twardo



Na sos:

  • 4 łyżki gęstego jogurtu naturalnego

  • 2 łyżki majonezu

  • sól, pieprz  (wedle uznania)

  • szczypiorek do posypania (wedle uznania)

Wykonanie:

Papryki opłukać, przeciąć, wydrążyć. Miąższ pokroić w drobną kostkę. Kukurydzę odcedzić. Ser, szynkę i obrane jajka pokroić w kostkę.

Przygotować sos, dokładnie mieszając wszystkie składniki.

Sałatkę polać sosem, dokładnie wymieszać i posypać posiekanym szczypiorkiem. Wstawić do lodówki na min. 1 godzinę.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego