Penne z cukinią - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Dania główne > przepisy

Penne z cukinią


 

Składniki:

(na 2 porcje)

  • 200 g makaronu penne

  • 400 g młodych, niewielkich cukinii

  • vegeta, pieprz czarny (wedle uznania)

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • 2 ząbki czosnku

  • kostka z oliwą z oliwek i ziołami Knorr

  • parmezan (wedle uznania)



Wykonanie:

Cukinię opłukać i poszatkować lub pokroić na plasterki.
Na patelni rozgrzać oliwę, zeszklić obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek; włożyć cukinię i dusić do miękkości. W razie potrzeby podlać odrobiną wody. Pod koniec duszenia dodać przyprawy i wymieszać. Odparować nadmiar soku.

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie; wymieszać ze składnikami na patelni. Posypać parmezanem lub podać ser osobno.


 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego