Cheeseburgery - gotowwwanie.pl...przez żołądek do serca :)

Wyszukaj przepis
Ostatnia aktualizacja:
2015-02-03
Idź do spisu treści

Menu główne:

Potrawy z grilla > przepisy

Cheeseburgery

 


Składniki:
(na 2 porcje)

  • 2 bułki do hamburgerów

  • 4 gotowe kotlety do hamburgerów

  • 2 cienkie plasterki białej lub czerwonej cebuli

  • 2 plasterki topionego sera

  • kilka plasterków ogórka kiszonego

  • kilka kawałków sałaty lodowej

  • 2 plasterki pomidora


Sos:

  • 2 łyżki majonezu

  • 1 łyżka jogurtu naturalnego

  • 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany

  • 1 łyżeczka ostrej musztardy

  • 2 łyżki prażonej cebulki

  • pieprz czarny (wedle uznania)

Wykonanie:

Kotlety ułożyć na średnio rozgrzanym grillu i smażyć ok. 4 minut z każdej strony. Bułki przekroić na pół i również ułożyć na grillu. Podgrzewać ok. 3 minut często odwracając.

Na spodzie bułki ułożyć kilka kawałków sałaty lodowej, kotleta, plasterek sera i znów kotleta, następnie plasterek pomidora, cebuli i kilka plasterków ogórka. Polać sosem i przykryć drugą połówką bułki.

Podawać z frytkami i dowolną surówką.

 
Wróć do spisu treści | Wróć do menu głównego